Yayın Politikası

Odak ve Kapsam

Balıkesir Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Dergisi; Fen bilimleri, Mühendislik bilimleri ve Fen-Matematik Eğitimi alanlarında yapılan özgün araştırma makaleleri, kısa makaleleri, derlemeleri bu alanlarda saygın akademik bir kaynak oluşturmak amacıyla yayımlamaktır.

Bölüm Politikaları

Araştırma Makalesi / Research Article

Seçilmemiş Açık Başvurular Seçilmiş Dizinlenmiş Seçilmiş Hakam Değerlendirmesinden Geçmiş

Derleme Makale / Review Article

Mühendislik / Engineering

• Nuray Gedik
Seçilmiş Açık Başvurular Seçilmiş Dizinlenmiş Seçilmiş Hakam Değerlendirmesinden Geçmiş

Eğitim Bilimleri / Educational Science

Temel Bilimler/ Basic Sciences

• Necati Ozdemir

ADIM FİZİK VI

• Mehmet Bayırlı
  • Tayfun Uzunoglu

Değerlendirme Süreci

Dergimize gönderilen çalışmalar en az 2 hakem tarafından değerlendirilir. Editör gerek gördüğü takdirde bu sayıyı arttırabilir. Ortalama bir hakem değerlendirmesi 4 ile 6 hafta arasında değişmektedir.

Yayın Sıklığı

Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, bilimsel ve hakemli bir dergi olup 1992 yılından bu yana yılda iki kez (haziran ve aralık aylarında) düzenli olarak yayımlanmaktadır. Derginin yazım dili Türkçe ve İngilizcedir.

Açık Erişim Politikası

Bu dergi açık erişim sağlama politikasını benimsemiştir. Açık erişim bilginin global değişimini artırarak insanlık için yararlı sonuçlar doğurmaktadır.

Arşivleme

Bu dergi, katılan kütüphanelerin koruma ve restorasyon amaçlı dağıtık kalıcı arşivler yaratmasına izin vermek için LOCKSS sistemi kullanmaktadır. LOCKSS sistemi konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz.